14 augustus 2019

E-commerce in Nederland 2019

E Commerce In Nederland

E-commerce in Nederland is booming. De consument koopt massaal online en als bedrijf wordt u bijna verplicht om ook online uw producten aan te bieden. Het is geen geheim dat de Nederlandse consument graag online koopt. Maar hoe zit de vork nou echt in de steel? In dit blog geven wij u meer informatie over hoe het E-commerce landschap is ingericht in Nederland en wat voor kansen er voor uw bedrijf liggen. Wilt u graag meteen aan de slag en contact opnemen met een logistiek bedrijf uit Eindhoven? Neem dan contact op met Surlogic.

Het huidige e-commerce landschap

Nederland is ervoor gemaakt om online aankopen te doen. Jaarlijks wordt door de VN-conferentie UNCTAD een onderzoek uitgevoerd en daaruit bleek dat Nederland in 2018 het beste e-commerce land is op het gebied van B2C. Uit dit onderzoek blijkt ook dat Europa de meeste posities bezet in de top 10. Daarnaast is Nederland met ruim 40.000 pure players, dit zijn bedrijven die enkel online verkopen, voorloper in de wereld. Tot slot werd aangetoond dat ruim 76% van de Nederlandse bevolking, die boven de 15 jaar oud is, regelmatig online aankopen doet. Zelfs 96% van alle Nederlanders boven de 15 jaar heeft een aankoop online gedaan in 2018. We moeten op dat gebied alleen Denemarken voor ons laten.

E-commerce-in-Nederland-2019.jpg?mtime=20190815121753#asset:512

De e-commerce verwachtingen van 2019

Tot zover lijkt het erop dat 2019 ook weer een uitstekend jaar gaat worden voor de e-commerce in Nederland. Definitieve cijfers kunnen over geheel 2019 nog niet worden gezegd, maar de verwachting is dat de e-commerce omzet met 8% gaat stijgen en dan zou de omzet uitkomen op 25,7 miljard euro. In het eerste kwartaal van 2019 werd er al 6,5 miljard online besteed en dit kwam door in totaal 61 miljoen aankopen. We lijken dus de verwachte groei wel te gaan halen. Let daarbij ook op dat speciale dagen zoals Black Friday, Cyber Monday, Kerst en Sinterklaas zorgen voor een flinke stijging in het laatste kwartaal.

De belangrijkste e-commerce sectoren

Sommige sectoren doen er een aantal jaar langer over voordat de Nederlandse consument gewend is om binnen die branche hun aankopen online te doen. Daarbij is het ook gemakkelijker voor bepaalde sectoren om hun producten online aan te bieden. Hieronder de vijf grootste branches:

  • Food/ nearfood: 24%;
  • Pakketreizen: 20%;
  • Telecom: 18%;
  • Health & Beaty: 17%;
  • Verzekeringen: 15%.

E-commerce-in-Nederland-groei.jpg?mtime=20190815121813#asset:513

Wat betekent dit voor u?

De bovenstaande feiten spreken voor zich. Nederland is er helemaal klaar voor online aankopen te doen en doet dit dan ook massaal. Kortom, erg liggen nu tal van kansen en in de toekomst gaan er ook nog tal van kansen ontstaan. Het is op dat moment wel belangrijk om een webshop te hebben die goed online presteert. Daar is simpelweg tijd voor nodig, tijd die u misschien niet heeft. Daarom is het een slimme keuze om e-fulfilment te overwegen.

E-fulfilment voor bedrijven

E-fulfilment is niets meer of minder dan uw gehele logistieke proces uitbesteden aan een partner. U hoeft dan niet meer uw voorraad bij te houden, orders in te pakken en retourverzendingen af te handelen. Dit scheelt u een hoop tijd. U kunt zelfs profiteren van onze value added services. Surlogic regelt al succesvol voor tal van bedrijven hun logistiek. Hierdoor kunnen zij weer hun aandacht focussen op het uitbreiden van hun bedrijf. Want om op te vallen binnen dit sterk groeiende e-commerce landschap is een goede marketing en sales strategie een vereiste. Heeft u vragen aan Surlogic over onze werkzaamheden? Neem dan vrijblijvend contact op, onze medewerkers staan u graag te woord.

Uw voorraad door specialisten laten beheren?

Neem contact op met Surlogic!

Contact

Waarmee kunnen wij u helpen?

Misschien wilt u niet direct een offerte aanvragen maar eerst nader kennis maken met Surlogic of met de mogelijkheden van e-fulfilment. We komen graag naar u toe om uw specifieke vragen te beantwoorden en u te adviseren hoe u e-fulfilment het beste kunt inzetten. U bent uiteraard ook altijd welkom bij ons op locatie.

Maak een afspraak