9 december 2019

Logistiek uitbesteden; wat zijn de voordelen?

Logistiek Uitbesteden

Het gaat goed met uw webshop. Gelukkig. U heeft er veel tijd en energie in gestoken en de orderaantallen beginnen (gestaag) te stijgen. Momenteel bent u een aantal uur per dag bezig met uw logistieke werkzaamheden zoals het printen van pakbonnen, het inpakken van de juiste producten, het pakketje verzendklaar maken en het afgeven aan de vervoerder. Laat daar nog de klantenservice en retourzendingen bij komen en uw halve dag is al gevuld met logistieke taken. Vindt u dat niet zonde van uw tijd en bent u van mening dat u liever meer tijd aan sales en marketing besteedt? Dan is het uitbesteden van uw logistiek dé oplossing. Wat zijn de kosten van fulfilment? En wat levert het u op? Wij maken het graag inzichtelijk voor u.

Is het uitbesteden van logistiek rendabel?

Wellicht speelt bij u de gedachte dat het uitbesteden van uw goederenstroom u veel geld kost en weinig oplevert. Maar de voordelen van het uitbesteden van uw logistiek is voor webshop eigenaren zeer interessant omdat:

  • In veel gevallen bent u goedkoper uit;
  • U bespaart veel tijd die u efficiënt in sales en marketing kunt steken;
  • U en uw klanten profiteren van de voordelen van fulfilment.

Al vanaf 300 orders in de maand is fulfilment zeer rendabel. Het is namelijk bewezen dat wanneer webshops in deze fase van de onderneming hun logistiek uitbesteden, zij daarna flink kunnen groeien omdat ze hun tijd efficiënter kunnen spenderen in zowel marketing als sales. U heeft bijvoorbeeld meer tijd om uw naamsbekendheid en exposure te vergroten.

Naast dat het u tijd en kosten bespaart profiteert u ook van de (schaal)voordelen van fulfilment. Met 300 orders per maand bent u vaak niet in staat om voordelige prijsafspraken met leveranciers (pakketvervoerders, verpakkingsleveranciers e.d.) te maken, en kunt u bij de vervoerders geen late cut off tijden afdwingen. De vervoerders zijn gebonden aan een cut off tijd van 16:00/17:00 uur ’s middags, als zij de pakketten de volgende dag willen leveren. Wanneer u zelf uw pakketten afgeeft bij een vervoerder/postkantoor dan bent u vaak ook gebonden aan een sluitingstijd (vaak 18:00 uur).

Webshop-logistiek.jpg?mtime=20190416110207#asset:416

Niet wanneer u uw logistiek uitbesteedt aan Surlogic. Bij ons is deze cut off tijd 23:00 uur. Bestelt een klant iets om 21:45 uur dan heeft hij dit artikel de volgende dag al in huis. U leest het goed! Er zijn onderzoeken gedaan wat een latere cut off tijd betekent voor uw webshop. Vaak resulteert het in een groei van 20/30%. Niet verkeerd toch? Daarnaast leveren wij ook internationaal.

Logistieke kosten

Bent u benieuwd naar de kosten van logistiek? Analyseer dan eerst de eigen kosten die u maakt wanneer u een pakket verzendt. Als u alle kosten bij elkaar heeft opgeteld (verzendkosten/verpakkingsmateriaal/opslag/eigen uren) bent u waarschijnlijk met fulfilment zelfs voordeliger uit. Voor een lager bedrag kunt u uw logistiek uitbesteden aan Surlogic. Met alle voordelen van dien:

  • Meer tijd om uw huidige business uit te breiden;
  • Latere cut off tijden wat voordelig is voor uw klanten;
  • Gebruik maken van een professioneel gestroomlijnd software pakket;
  • Minimale foutmarge van <0,1%;
  • Kostenbesparing.

Deze voordelen heeft u vanaf het moment dat u uw fulfilment uitbesteedt.

Stel u kiest ervoor om uw logistiek in eigen beheer te houden en uw business wordt groter. U krijgt structureel meer orders en bent dagelijks meer tijd kwijt met het verwerken van uw logistieke werkzaamheden. Moet u één of meerdere personeelsleden in dienst nemen? En hoeveel? Is er het gehele jaar voor extra personeelsleden werk of zijn uw producten seizoensgebonden? En heeft u ook extra opslagruimte nodig voor uw voorraden? Hoe groot moet deze ruimte zijn want u wilt niet binnen een half jaar weer te moeten verhuizen omdat de nieuwe ruimte te groot/klein blijkt te zijn? Allemaal vragen die de hele dag door uw hoofd spoken.

Logistiek voor webshops

Bij Surlogic wordt het logistieke werk van a tot z voor u gedaan. Wij groeien flexibel met u mee. U betaalt alleen voor wat u daadwerkelijk afneemt qua oppervlak en werkzaamheden. U hoeft zich geen zorgen te maken over hoeveel ruimte/personeel u van ons nodig heeft.

Uitbesteden van fulfilment

Hopelijk hebben we u een beeld gegeven wat het uitbesteden van uw logistieke werkzaamheden voor uw business kan betekenen. Onze fulfilment tarieven zijn variabel en gebaseerd op uw fulfilment wensen. Wij nemen graag uw logistieke werkzaamheden uit handen zodat u zich volledig kunt gaan focussen op uw core business. Neem vrijblijvend contact met ons op en we informeren u graag.

Wilt u uw logistiek uitbesteden?

Neem contact op met Surlogic!

Contact

Waarmee kunnen wij u helpen?

Misschien wilt u niet direct een offerte aanvragen maar eerst nader kennis maken met Surlogic of met de mogelijkheden van e-fulfilment. We komen graag naar u toe om uw specifieke vragen te beantwoorden en u te adviseren hoe u e-fulfilment het beste kunt inzetten. U bent uiteraard ook altijd welkom bij ons op locatie.

Maak een afspraak