De betekenis van fulfilment

Wat is de betekenis van fulfilment precies? De beknopte samenvatting van fulfilment is dat het gehele logistieke proces is van het afhandelen van klantorders, pakketten opslaan, pakketten verzenden en tot en met alle stappen die tussendoor volgen. Surlogic is de partner voor uw webshop om dit gehele proces uit uw handen te nemen.

Ten eerste kan fulfilment op verschillende manieren geschreven worden zoals ‘fullfilment’ of ‘fulfillment’, maar de correcte spelling is fulfilment. Het is een Engelse term die in de Nederlandse logistiek wereld zeer vaak gebruikt wordt en ook heel bekend is. Echter snappen wij dat deze term niet bij iedereen bekent is en daarom leggen wij graag voor u uit wat fulfilment betekent. Daarbij vertellen wij u ook wat wij voor u kunnen betekenen.

De officiële vertaling volgens het Engelse woordenboek is:

“the process or business of handling and executing customer orders, as packing, shipping, or processing check.”

Fulfilment in de praktijk

Surlogic is een fulfilment bedrijf en wij garanderen een snelle levering. Onze centrale ligging is daarbij een groot voordeel, omdat wij alle hoeken van Nederland gemakkelijk kunnen bereiken. Voordat de klant klikt op bestellen gaan er nog meerdere processen aan vooraf. Wij leggen u stap voor stap uit wat fulfilment allemaal betekent.

Voorraadbeheer

Ons magazijn biedt mogelijkheid tot het opslaan van allerlei soorten goederen. Deze worden op een gestructureerde manier opgeslagen zodat onze orderpickers in minimale tijd het juiste pakket samenstellen. Daarnaast wordt de voorraad beheerd door ons professionele warehouse management systeem, zodat u te allen tijde op de hoogte bent van uw opgeslagen goederen en uw inkoop hierop kunt afstemmen.

Pick Pack Service

Waar vele webshops cut off tijden hebben tot 16:00/17:00 uur in de middag, maken wij het mogelijk om orders die tot 23:00 uur besteld zijn de volgende dag al te leveren. De cut of tijd is de tijd wanneer pakketjes besteld kunnen worden en dat ze de volgende dag geleverd worden. Wij leveren het pakket dezelfde avond nog af bij de vervoerder, zodat de klant de volgende het pakketje al ontvangt. Dat is een groot voordeel van onze Pick pack service.

Retourzendingen

Natuurlijk kan het altijd voorkomen dat de klant niet volledig tevreden is over het pakketje en het retourneert. Door dit proces zo soepel mogelijk te laten verlopen zetten we deze negatieve ervaring van de klant om in een positief eindresultaat. De retourzending wordt gecontroleerd en de voorraad up to date gebracht. U krijgt van ons een seintje wanneer wij de retourzending ontvangen en verwerkt hebben, zodat u direct kunt overgaan tot een correcte klantafhandeling.

Extra services

Naast de standaard fulfilment diensten biedt Surlogic u ook nog value added services die we graag voor u uit handen nemen. Een voorbeeld hiervan is de klantenservice.

Voordelen voor uw webshop

Door uw fulfilment uit te besteden heeft u zelf veel meer tijd voor marketing en sales activiteiten. U kunt uw webshop naar een hoger niveau tillen. Daarnaast kost uw fulfilment uitbesteden niet heel veel extra ten opzichte het zelf verwerken van uw orders. Op grote schaal kan het zelfs goedkoper zijn. Tot slot profiteert uw klant van onze professionele aanpak en ontvangt het pakketje op zeer korte termijn.

Wilt u meer informatie over de voordelen van fulfilment?

Neem contact op met Surlogic!

Contact

Waarmee kunnen wij u helpen?

Misschien wilt u niet direct een offerte aanvragen maar eerst nader kennis maken met Surlogic of met de mogelijkheden van e-fulfilment. We komen graag naar u toe om uw specifieke vragen te beantwoorden en u te adviseren hoe u e-fulfilment het beste kunt inzetten. U bent uiteraard ook altijd welkom bij ons op locatie.

Maak een afspraak