De betekenis van fulfilment

Wat is de betekenis van fulfilment precies? We beginnen eerst met de schrijfwijze want dit wordt vaak anders gedaan. De correcte wijze is ‘’ fulfilment ‘’, waar ook regelmatig ‘’ fullfilment ‘’ of ‘’ fulfillment ‘’ wordt gebruik. Het is een Engelse term die in de Nederlandse logistieke wereld zeer vaak gebruikt wordt, en ook heel bekend is. Natuurlijk geldt deze bekendheid niet voor iedereen, daarom leggen we u graag uit wat fulfilment betekent en wat dit voor uw bedrijf kan betekenen.

De officiele vertaling volgens een het Engelse woordenboek Dictionary is:

‘’ the process or business of handling and executing customer orders, as packing, shipping, or processing check ‘’

Deze beknopte samenvatting geeft de betekenis van fulfilment erg goed weer. Het is het gehele logistieke proces van het afhandelen van klantorders van opslag tot en met de verzending, en alle stappen die tussendoor volgen.

Fulfilment in de praktijk

Surlogic is een fulfilment bedrijf dat zeer centraal gelegen is. Hierdoor garanderen wij u een snelle verzending. Voordat het tot een verzending komt zijn er nog een aantal andere fasen waarin we u kunnen ontzorgen. Hoe fulfilment er in de praktijk uit ziet leggen we u graag uit aan de hand van deze punten:

Voorraadbeheer

Ons warehouse biedt mogelijkheid tot het opslaan van allerlei soorten goederen. Deze worden op een gestructureerde manier opgeslagen zodat onze orderpickers in minimale tijd het juiste pakket samenstellen. Daarnaast wordt de voorraad beheerd door ons professionele warehouse management systeem, zodat u te allen tijde op de hoogte bent van uw opgeslagen goederen en uw inkoop hierop kunt afstemmen.

Pick Pack Service

Waar vele webshops cut off tijden (de tijd tot wanneer zij pakketjes kunnen versturen zodat dat de order nog de volgende dag geleverd wordt) hebben tot 16:00/17:00 uur in de middag, maken wij het mogelijk om orders die tot 23:00 uur besteld zijn de volgende dag al te leveren. Wij leveren het pakket dezelfde avond nog af bij de vervoerder, zodat de klant de volgende het pakketje al ontvangt. Dat is een groot voordeel van onze pick pack service.

Retourzendingen

Natuurlijk kan het altijd voorkomen dat de klant niet volledig tevreden is over het pakketje en het retourneert. Door dit proces zo soepel mogelijk te laten verlopen zetten we deze negatieve ervaring van de klant om in een positief eindresultaat. De retourzending wordt gecontroleerd en de voorraad up to date gebracht. U krijgt van ons een seintje wanneer wij de retourzending ontvangen en verwerkt hebben, zodat u direct kunt overgaan tot een correcte klantafhandeling.

Extra services

Naast de standaard fulfilment diensten biedt Surlogic u ook nog value added services die we graag voor u uit handen nemen. Een voorbeeld hiervan is de klantenservice.

Voordelen voor uw webshop

Door uw fulfilment uit te besteden heeft u zelf veel meer tijd voor marketing en sales activiteiten. U kunt uw webshop naar een hoger niveau tillen. Daarnaast kost uw fulfilment uitbesteden niet heel veel extra ten opzichte het zelf verwerken van uw orders. Op grote schaal kan het zelfs goedkoper zijn. Tot slot profiteert uw klant van onze professionele aanpak en ontvangt het pakketje op zeer korte termijn.

Wilt u meer informatie over de voordelen van fulfilment?

Neem contact op met Surlogic!

Contact

Waarmee kunnen wij u helpen?

Misschien wilt u niet direct een offerte aanvragen maar eerst nader kennis maken met Surlogic of met de mogelijkheden van e-fulfilment. We komen graag naar u toe om uw specifieke vragen te beantwoorden en u te adviseren hoe u e-fulfilment het beste kunt inzetten. U bent uiteraard ook altijd welkom bij ons op locatie.

Maak een afspraak