17 september 2018

Fulfilment vs warehousing; de verschillen

Verschil Fulfilment Warehousing

De termen fulfilment en warehousing worden vaak uitwisselbaar gebruikt, maar hebben van oorsprong een andere benadering. Beide principes gaan uit van grote ruimtes waar voorraden van (web)shops opgeslagen worden. In dit artikel geven we daarom uitleg wat de termen betekenen en wat de verschillen zijn.

Wat is warehousing?

Wanneer er gesproken wordt over warehousing, dan gaan het expliciet over het opslaan van goederen voor een bepaalde tijd in een groot magazijn. Deze warehouses zijn speciaal ontworpen om producten (voornamelijk voor langere termijn) in bulk op te slaan. Typerend voor zo’n ruimte zijn grote vorkheftrucks en enorme stellages die tot aan het plafond vol staan met grote aantallen artikelen. De primaire taak is dus het stallen van het assortiment en het bijhouden/bevoorraden van uitgaande en inkomende goederen. Sommige bedrijven hebben een eigen warehouse om alles op te slaan, maar ook vaak huren ze opslagruimte als ze zelf simpelweg de capaciteit hier niet voor hebben.

warehouse_180522_163913.jpg#asset:216

Wat doet een fulfilment bedrijf?

Een fulfilment bedrijf is een fysieke locatie waar het gehele logistieke proces voor webshops wordt gemanaged. Het is dus de logistieke schakel tussen shop en klant. Voorraadbeheer is echter wel een onderdeel van het fulfilment proces, maar het is niet de primaire taak. In het magazijn van een fulfilment bedrijf hebben producten idealiter een snellere doorlooptijd, waardoor er ook vaker bevoorrading nodig is. Het is een erg dynamische omgeving.

De rol van een fulfilment bedrijf is om efficiënt aan de verwachting van de klant te voldoen. Dus in een zo kort mogelijke tijd het juiste pakket geleverd krijgen. Het klinkt wellicht eenvoudig, maar er gaat een heel gestructureerd proces aan vooraf om alle orders op deze manier te verwerken. Binnen een fulfilment bedrijf is continue beweging omdat enerzijds steeds orders binnen komen, maar ook voorraden worden aangevuld.

webshop-fulfilment.jpg#asset:179

Fulfilment is in meerdere opzichten interessant voor onder andere het MKB. Er komt een punt dat u als ondernemer meer tijd kwijt bent met orders inpakken en deze naar het postkantoor brengen, dan dat u bezig bent met het in de markt zetten van uw shop. Op dat moment, of idealiter net ervoor, beseft u dat uw logistieke werkzaamheden uitbesteden een strategisch slimme zet is. Surlogic kan u daarbij helpen. Dankzij onze op maat gemaakte oplossingen kunnen wij op een zeer professionele manier uw logistieke werkzaamheden uit handen nemen. Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Wekelijks uw rendement verhogen met slimme logistieke oplossingen?

Neem contact op met Surlogic!

Contact

Waarmee kunnen wij u helpen?

Misschien wilt u niet direct een offerte aanvragen maar eerst nader kennis maken met Surlogic of met de mogelijkheden van e-fulfilment. We komen graag naar u toe om uw specifieke vragen te beantwoorden en u te adviseren hoe u e-fulfilment het beste kunt inzetten. U bent uiteraard ook altijd welkom bij ons op locatie.

Maak een afspraak