Warehouse Management System

Vandaag de dag is het dankzij verbeterde technologieën mogelijk om uw voorraadbeheer volledig transparant te maken. Niet meer werken met onoverzichtelijke spreadsheets of overvolle orders, maar heel uw voorraad digitaal geordend. Ons warehouse management system (magazijn beheer systeem) maakt het mogelijk. De globale functies van het warehouse management system zijn invoer, opslag en verzending.

De populariteit van internetverkopen groeit meer en meer, zo blijkt uit een onderzoek van het CBS dat 78% van de Nederlanders weleens een aankoop online heeft gedaan. Voor uw voorraad beheer is het belangrijk om hier efficiënt op in te spelen. Een betrouwbaar warehouse management system helpt daarbij en is dan ook een must voor het efficiënt beheren van uw voorraad. Volgens het CBS telt Nederland al 13 miljoen online shoppers. En het aantal online winkelaars stijgt nog steeds. Belangrijk voor hun is dat zij allemaal zo snel mogelijk hun bestellingen thuis bezorgd krijgen. Kortom, wij kunnen u hierin volledig ontzorgen en middels ons warehouse management system de goederenstroom vlekkeloos laten verlopen.

Wat is een Warehouse Management System

Een Warehouse Management System is niet meer dan een systeem voor uw magazijnbeheer. Alle processen vanaf het moment dat iemand een product bestelt, tot aan het bezorging bij de klant thuis worden er in opgenomen. Dus onder andere order verwerken, de voorraad aanpassen en het pakketje netjes op tijd thuis bezorgen bij uw klant. U hoeft alleen nog maar de voorraad bij te houden en te focussen op het verbeteren van uw webshop. Naast dat het warehouse management system u helpt bij het onderhouden van uw voorraad, helpt het ons met het optimaal benutten van de capaciteit en met het vinden van de juiste producten. En dit helpt allemaal weer in het zo snel mogelijk verwerken van orders. Kortom, dankzij het warehouse management system nemen we een hoop tijdrovend werk uit uw handen en kunt u gemakkelijk uw voorraad bijhouden.

Warehouse-management-systeem.jpg?mtime=20190723164530#asset:495

Voordelen wms systeem

Ons warehouse management system, ook wel WMS systeem genoemd, geeft u actuele cijfers en statistieken over uw voorraad en verzendingen. Het is voor u natuurlijk erg belangrijk om te weten hoeveel producten u nog op voorraad heeft liggen. Enerzijds ziet u welke producten er veel/weinig verkocht worden en anderzijds weet de inkoopafdeling wat de hardlopers zijn waarvan de voorraad dient te worden uitgebreid. Ook voor spoedorders is het fijn om te weten of, en hoeveel u van een bepaald product hebt liggen. Dus een WMS systeem zorgt ook indirect voor een hogere klanttevredenheid.

Belangrijke voordelen van een WMS systeem zijn dus:

  • Actueel overzicht van uw voorraad
  • Besparing op hoge personeelskosten
  • Altijd eenvoudig toegang tot voorraad

Warehouse-management.jpg?mtime=20190723164604#asset:496

Aanvullende diensten

Ons betrouwbare WMS systeem, dat in contact staat met een ERP (Enterprise Resource Planner) voert opdrachten uit die door de ERP worden doorgestuurd. Hierdoor worden alle orders gestructureerd doorgevoerd en tijdig verzonden naar de eindgebruiker. Naast de primaire taken van het warehouse management system biedt deze ook nog een aantal aanvullende diensten zoals de afhandeling van retourzendingen, capaciteitsplanning en het managen van inbound stromingen.

Dankzij ons WMS systeem heeft u de goederenstroom en voorraad veel inzichtelijker waardoor u hier te allen tijde op in kunt spelen. Door de groei van het aantal webshops (2007: 5000 webshops / 2017: 40.000+ webshops, bron CBS) is er veel vraag naar betrouwbare WMS systemen. Dankzij onze fulfilment diensten in combinatie met een betrouwbaar WMS systeem zijn wij voor iedere webshop een meerwaarde en helpen wij u met uw primaire taak: tevreden klanten realiseren. Dus wilt u uw voorraadbeheer 24/7 overzichtelijk hebben, zonder enige problemen met administratie? Of bent u benieuwd naar wat ons WMS systeem voor u kunt betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.


Ook nooit meer een onoverzichtelijke voorraad?

Neem contact op met Surlogic!

Contact

Waarmee kunnen wij u helpen?

Misschien wilt u niet direct een offerte aanvragen maar eerst nader kennis maken met Surlogic of met de mogelijkheden van e-fulfilment. We komen graag naar u toe om uw specifieke vragen te beantwoorden en u te adviseren hoe u e-fulfilment het beste kunt inzetten. U bent uiteraard ook altijd welkom bij ons op locatie.

Maak een afspraak