Fulfilment met feestdagen

Jaarlijks zijn er een aantal populaire feestdagen zoals Kerst, Sinterklaas en Pasen. En wat te denken van Black Friday? Iedere feestdag heeft zijn eigen kenmerken. Zo staat Kerst in het teken van samenzijn, luxe diners en spelletjes spelen. Sinterklaas kenmerkt zich voornamelijk door het geven en krijgen van cadeautjes en met Pasen gaan we graag brunchen met de familie. Ieder feest vraagt om een specifieke voorbereiding. Omdat de consument in het drukke leven regelmatig pas op het laatst (online) inkopen doet, is het voor u als webshopeigenaar moeilijk in te schatten wanneer de drukte voor u toe zal nemen. Natuurlijk stijgt het aantal orders wel in de maanden vooraf, en hier kunt u op inspelen, maar wat als er plotseling een onverwachte piek komt en u de bestelling niet meer aan kunt? We geven u graag wat cijfers over het laatste kwartaal van vorig jaar, zodat u kunt zien wat u te wachten staat.

In het vierde kwartaal van 2017 groeiden de online uitgaven (bron; thuiswinkel.org) met 11% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, wat neer komt op een totaal bedrag van €6,9 miljard. Dit bedrag is nog indrukwekkender wanneer u ziet dat de bedragen per productaankoop lager zijn. Dit vanwege de grote kortingen die meestal worden gegeven tijdens feestdagen als Black Friday, Sinterklaas en rondom Kerstmis.

feestdagen-fulfilment.jpg#asset:297


Hogere bezoekersaantallen rondom feestdagen

Tijdens de feestdagen nemen de bezoekersaantallen op uw webshop fors toe. Dit is natuurlijk fijn voor de omzet maar er zit ook een gevaar aan verbonden. Daarom geven we u graag allereerst een technische tip waar u absoluut rekening mee dient te houden. Wanneer het drukker wordt op uw site zal de server harder moeten werken om alle verzoeken te kunnen verwerken. Wanneer er op hetzelfde moment veel bezoekers en daarmee kliks op de site komen kan het gebeuren dat de server trager gaat reageren en misschien zelfs plat gaat. Dit is het ergste wat er kan gebeuren, dus zorg ervoor dat de server een fors aantal extra verzoeken kan verwerken. Bespreek eventueel met uw hostingpartij hoe u zich hierop voor kunt bereiden.

Extra voorraad tijdens de feestdagen

De kans natuurlijk groot dat de verkoopcijfers zullen stijgen in de weken voor de feestdagen. Dat is natuurlijk goed nieuws, maar dat betekent dus ook dat u een grotere voorraad (en ook opslagruimte en personeel) nodig heeft en dat u meer tijd moet vrijmaken om al deze bestellingen te verwerken. Bent u hierop voorbereid of wilt u dit liever uitbesteden aan experts?

De sfeer van de webshop

Dit punt is niet een must om ervoor te zorgen dat uw webshop gegarandeerd hogere verkoopcijfers behaald, maar het geeft de bezoeker wel meteen een goed gevoel bij het zien van uw shop. Wanneer de webshop een sfeer heeft die bij de aankomende feestdag past zullen bezoekers sneller geneigd zijn (meerdere) producten te kopen. Dus zorg bijvoorbeeld rond de kerstdagen dat het kerstgevoel terug komt op uw site. Dit kan al door het plaatsen van simpele banners op de homepage, en leuke elementen in de mails van na de bestelling.

surlogic-feestdagen.jpg#asset:221

Surlogic dienstverlening

Het komt regelmatig voor dat consumenten pas op het laatste moment hun order plaatsen. U wilt deze klanten natuurlijk niet teleurstellen. Wat nu? Besteedt u uw fulfilment uit aan Surlogic. Waarom dit een slimme strategische keuze is leest u hieronder.

Surlogic is een fulfilment bedrijf dat gespecialiseerd is in het gehele logistieke proces. Wij beheren uw voorraad, picken orders en verzenden ze. Ook retourzendingen verwerken we. Zelfs bestellingen tot 22:00 uur (en 23:00 uur tegen een kleine toeslag) bezorgen wij de volgende dag in Nederland. Het pakket wordt dezelfde avond nog bij de vervoerder afgegeven en kan de dag erna bezorgd worden bij de klant. Dus bestelt er iemand op 4 december om 21:45 uur iets in uw webshop, dan heeft de klant dit pakketje voor Sinterklaasavond binnen en kan dit feest met een gerust hart gevierd worden.

Met het uitbesteden van uw fulfilment aan Surlogic komt u nooit voor verrassingen te staan. Wij regelen het gehele logistieke proces en zorgen ervoor dat de klanten hun bestellingen op tijd hebben. U kunt zich in deze, voor u commercieel interessante periode, volledig richten op sales en marketing om het aantal orders dat wij mogen verzenden te vergroten. Een win-win situatie dus. U kunt zich volledig focussen op het uitbreiden van uw business, wij zorgen voor een vlekkeloze bezorging. Wilt u hierover eens met ons in gesprek gaan? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Ook met de feestdagen een snelle levering? Besteed uw fulfilment uit!

Neem contact op met Surlogic

Contact

Waarmee kunnen wij u helpen?

Misschien wilt u niet direct een offerte aanvragen maar eerst nader kennis maken met Surlogic of met de mogelijkheden van e-fulfilment. We komen graag naar u toe om uw specifieke vragen te beantwoorden en u te adviseren hoe u e-fulfilment het beste kunt inzetten. U bent uiteraard ook altijd welkom bij ons op locatie.

Maak een afspraak