Cut off tijden

Een term die in de logistieke wereld regelmatig voorbij komt is de cut off tijd. Deze term geeft op voorhand niet echt concreet aan waar het voor staat of wat het u oplevert. Daarom leggen we dit graag aan u uit, want het is een term die mede bepalend is voor de levering van uw pakketten aan de klant, de tevredenheid van uw klanten en de uiteindelijke omzet die u maakt. Want het is bewezen dat een latere cut off tijd omzet verhogend werkt.

Wat is de cut off tijd?

De cut off tijd is de tijd dat u/uw personeel stopt met het verwerken van orders en deze vervolgens bij uw vervoerder (bijvoorbeeld Post NL, DHL, UPS) gaat afgeven, zodat deze de volgende dag al geleverd worden bij de klant. Levert u momenteel uw pakketten dagelijks af bij een postkantoor? Dan is de cut off tijd veelal rond 16:00/17:00 uur om ervoor te zorgen dat je pakketten nog met de verzending van die dag mee kunnen. Orders die na deze tijd nog binnen komen worden dus niet de volgende dag al geleverd. Dit is natuurlijk erg zonde aangezien de piekmomenten van online bestellingen doordeweeks in de avonduren liggen (tussen 20:00 – 21:00 uur).

Vandaag de dag is de verwachting van de klant dat zijn/haar pakket de volgende dag al geleverd wordt. Surlogic kan met haar diensten en capaciteit inspelen op deze behoefte van de klant. Het uitbesteden van uw logistiek is strategisch gezien een slimme keuze.

cut-off-tijd.jpg#asset:229


De voordelen van een late cut off tijd

De voordelen van een latere cut off tijd zijn enigszins voor de hand liggend. Vooral wanneer u dit vanuit klantperspectief bekijkt. Stel uw klant doet net voor het slapen gaan (rond 22:45) nog een order in uw webshop. Kunt u zich dan de tevredenheid bij de klant voorstellen wanneer hij/zij zijn bestelling de volgende dag (binnen de normale bezorgtijden) al geleverd krijgt?!

Door onze cut off tijden te verlaten hebben wij veel positieve reacties van onze huidige klanten gehad. Want deze aanpassing heeft regelmatig bij onze klanten een gemiddeld jaarlijkse omzetstijging van 20/30% gerealiseerd. Ook voor internationale leveringen garanderen wij een snelle verzendtijd.

Extra voordelen van fulfilment uitbesteden

Naast een latere cut off tijd heeft het uitbesteden van uw fulfilment aan de experts van Surlogic nog andere significante voordelen. Allereerst bent u zelf veel minder tijd kwijt aan logistieke werkzaamheden. Kostbare tijd die u beter kunt spenderen aan marketing en sales bijvoorbeeld. Daarnaast kunt u zich met een gerust hart focussen op het uitbreiden van uw business. Bij Surlogic garanderen wij een foutmarge van <0,1%. Tevens is uw fulfilment uitbesteden ook een verstandig besluit wanneer u verwacht te groeien in de toekomst (en wie verwacht dat nou niet?). U heeft geen extra opslagplek/personeel nodig. Dat regelen wij. Er zijn nog vele andere voordelen te noemen, maar hiervoor verwijzen wij u graag naar ons nieuwsartikel over logistiek uitbreiden.

Heeft u nog vragen over onze cut off tijden of andere diensten? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Wilt u ook meer omzet door een latere cut off tijd?

Neem contact op met Surlogic!

Contact

Waarmee kunnen wij u helpen?

Misschien wilt u niet direct een offerte aanvragen maar eerst nader kennis maken met Surlogic of met de mogelijkheden van e-fulfilment. We komen graag naar u toe om uw specifieke vragen te beantwoorden en u te adviseren hoe u e-fulfilment het beste kunt inzetten. U bent uiteraard ook altijd welkom bij ons op locatie.

Maak een afspraak