Cut off tijden tot 23:00

In de logistieke wereld komt de term cut-off tijd regelmatig voorbij. Maar deze term geeft op voorhand niet concreet aan waar het voor staat en wat het u oplevert. Daarom leggen wij dit graag aan u uit. Deze term is medebepalend voor de levering van uw pakketten aan de klant, de tevredenheid van uw klanten en zelfs de uiteindelijke omzet die u maakt. Het is dan ook bewezen dat een latere cut-off tijd zorgt voor een hogere omzet.

De cut-off tijd is de tijd dat u of uw personeel stopt met het verwerken van orders en vervolgens afgeeft bij uw vervoerder (bijvoorbeeld PostNL, DHL, UPS). Vanuit de consument gezien is dit het uiterste tijdstip waarop een consument nog online kan bestellen om de volgende dag zijn aankopen te ontvangen. ‘Voor 23.00 uur besteld, morgen in huis’ is een voorbeeld van een cut-off tijd. Bestellingen die dan later binnenkomen worden dan niet meer verwerkt en uw klant krijgt het pakket dan ook niet de eerstvolgende werkdag binnen. De pakketten die voor de cut-off tijd worden besteld worden wel, mits op voorraad de volgende dag geleverd. Levert u momenteel uw pakketten dagelijks af bij een postkantoor? Om ervoor te zorgen dat uw pakketten nog met de verzending van de dag mee kunnen is de cut-off tijd meestal rond 16:00/17:00 uur. Orders die na deze tijd binnen komen worden dus niet de volgende dag geleverd. Dit is natuurlijk zonde aangezien de piekmomenten van online bestellingen doordeweeks in de avonduren liggen tussen 20:00 en 21:00 uur. Kortom u loopt omzet mis aangezien klanten kunnen kiezen. En op het moment dat een consument de keuze krijgt tussen u en een concurrent en de concurrent kan wel garanderen dat die het pakketje de volgende dag kan leveren. Dan is de keuze voor de consument snel gemaakt.

Tegenwoordig is de verwachting van de klant dat hij/zij de volgende dag het pakket al in huis heeft. Surlogic kan met haar diensten en capaciteit inspelen op deze behoefte van de klant. Het uitbesteden van uw logistiek is een strategische en slimme keuze.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

cut-off-tijd.jpg#asset:229

De voordelen van een late cut-off tijd

Wanneer u vanuit de klantenperspectief bekijkt liggen de voordelen van een latere cut-off tijd enigszins voor de hand. Stel uw klant plaats net voor het slapen,rond 22:45 uur, nog een order in uw webshop. Kunt u zich de tevredenheid bij uw klant voorstellen wanneer hij/zij de bestelling de volgende dag al binnen heeft?

Wij hebben veel positieve reacties gehad van onze huidige klanten nadat wij onze cut-off tijden hadden opgeschroefd tot 23:00. Deze aanpassing heeft er dan ook, bij een aantal klanten, voor gezorgd dat hun gemiddelde jaarlijkse omzet steeg met 20 tot 30%. Ook voor internationale leveringen garanderen wij een snelle verzendtijd.

Nadelen van een vroege cut-off tijd

Als ‘kleine’ webwinkelier kan het lastig zijn om een late cut-off tijd aan te bieden. Je bent immers afhankelijk van het postkantoor. In de regel moeten je pakketten hier uiterlijk om 17.00 uur of 18.00 uur binnen zijn. Omdat de meeste klanten pas na kantoortijd hun aankopen doen loop je hierdoor bestellingen mis. Een fulfilment bedrijf zoals Surlogic biedt jou, hoe groot of hoe klein jouw webwinkel is, een cut-off tijd tot 23:00 voor Nederland, Belgie en Duitsland.

Surlogic zorgt voor een late cut-off tijd

Surlogic kan met haar diensten en capaciteit u helpen met het verlaten van de cut-off tijd. Met onze service maken wij het mogelijk voor uw klanten om een bestelling te plaatsen tot 22:00 uur en deze de volgende dag al in huis te hebben. De pakketten worden dezelfde avond nog afgegeven bij de vervoerder zodat het pakketje de volgende dag afgeleverd kan worden. Het is zelfs mogelijk voor uw klanten om een bestelling te plaatsen tot 23:00 uur, hiervoor vragen wij enkel een kleine extra toeslag. Deze late cut-off tijd levert een tevreden klant op en als de klant tevreden is, dan bent u dat ook. Deze verlaten cut-off tijd geldt voor zowel verzendingen naar Nederland als België. Levert uw webshop ook in Duitsland? Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Extra voordelen van fulfilment uitbesteden

Naast een latere cut off tijd heeft het uitbesteden van uw fulfilment aan de experts van Surlogic nog andere significante voordelen. Allereerst bent u zelf veel minder tijd kwijt aan logistieke werkzaamheden, kostbare tijd die u hierdoor kunt spenderen aan bijvoorbeeld marketing en sales. Dan kunt u zich met een gerust hart focussen op het uitbreiden van uw business. Bij Surlogic garanderen wij een foutmarge van <0,1%. Tevens is het uitbesteden van uw fulfilment ook een verstandig besluit wanneer u verwacht te groeien in de toekomst, en wie verwacht dat nou niet? U heeft hierdoor geen extra opslagplek of personeel nodig, dat regelen wij. Aan het uitbesteden van uw fulfilment zitten nog meer voordelen, maar hiervoor verwijzen wij u graag naar ons nieuwsartikel over logistiek uitbreiden.

Heeft u nog vragen over onze cut off tijden of andere diensten? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Cutt-of-tijden.jpg?mtime=20190723165805#asset:498

Wilt u ook meer omzet door een latere cut off tijd?

Neem contact op met Surlogic!

Contact

Waarmee kunnen wij u helpen?

Misschien wilt u niet direct een offerte aanvragen maar eerst nader kennis maken met Surlogic of met de mogelijkheden van e-fulfilment. We komen graag naar u toe om uw specifieke vragen te beantwoorden en u te adviseren hoe u e-fulfilment het beste kunt inzetten. U bent uiteraard ook altijd welkom bij ons op locatie.

Maak een afspraak