7 juli 2019

Zelf mijn logistiek regelen; is dat slim?

Zelf Logistiek Webshop Regelen

U heeft een kans in de markt gezien en u bent zelf een webshop begonnen. Gaat u zelf ook de logistiek regelen? Het is belangrijk dat het logistieke gedeelte van iedere webshop goed werkt. Lees daarom in dit blog met welke zaken u allemaal rekening dient te houden als u zelf uw logistiek gaat regelen.

De opslag van uw pakketten

Het eerste waar u tegen aanloopt bij het regelen van uw logistiek is het vinden van een opslagplaats voor uw pakketten. Bij een klein assortiment kunt u het misschien nog in uw garage plaatsen. Echter, als u uw assortiment gaat uitbreiden en er meerdere orders binnenkomen gaat u het niet meer redden in alleen uw garage. Een optie is dan om een garagebox te huren.

Zelf-logistiek-webshop-regelen-opslag.jpg?mtime=20190708114204#asset:474


Verpakkingsmateriaal van uw pakketten

Hebben uw producten verschillende groottes? Dan heeft u ook meerdere types verpakkingsmaterialen nodig of een heleboel opvulmateriaal. U wilt natuurlijk niet dat uw pakketten beschadigd aankomen bij uw klanten. Het verpakkingsmateriaal is weer een extra investering waar u rekening mee dient te houden. Daarnaast moet u de pakketten goed gaan inpakken en voorzien van de juiste labels. Anders worden er fouten gemaakt bij het postkantoor.

Hoe pakketten versturen

Op het moment dat u slechts enkele orders per dag krijgt, is het nog mogelijk om dagelijks langs het postkantoor te rijden om daar de pakketten af te leveren. Bij meerdere orders per dag wordt dit al een heel ander verhaal. U heeft ook de mogelijkheid om afspraken te maken met uw pakketbezorger over waar ze uw pakketten kunnen ophalen. Let er wel op dat de verzendkosten hoger worden als u de pakketten laat afhalen.

Cutt of tijden

De cutt of tijd is de tijd die aangeeft tot wanneer de consument kan bestellen op uw webshop en dat ze het pakket de volgende dag in huis hebben. Grote webshops hebben vaak voor 24:00 besteld, de volgende dag in huis. Door deze luxe is de consument verwend geraakt en gaan ze op zoek naar webshops bij wie ze tot laat kunnen bestellen. Dus als u deze dienst ook aan wil bieden, moet u of tot heel laat pakketten inpakken, of erg vroeg uw pakketten inpakken.

Wat zijn uw verzendkosten

Als een consument een order van slechts enkele euro’s plaatst, hoe hoog zijn dan de verzendkosten die u gaat rekenen? U gaat geen winst maken op kleine orders als u geen verzendkosten gaat rekenen. Maar door hoge verzendkosten te rekenen kan het voorkomen dat bezoekers afhaken en toch besluiten de order niet te plaatsen.

Zelf-logistiek-webshop-regelen-levering.jpg?mtime=20190708114221#asset:475

Wat doet u met retourverzendingen

Het kan altijd voorkomen dat de consument spijt heeft van een aankoop en besluit om uw pakket terug te sturen. Welke gemakkelijke stappen kan de consument dan volgen om het pakket terug te sturen? En hoe gaat u om met het teruggestuurde pakket? Dit zijn allemaal weer nieuwe vragen die u dient te beantwoorden.

De klantenservice

De consument heeft een vraag over uw product en belt op. Bent u de gehele dag door bereikbaar? En wanneer beantwoord u uw mail? Een stukje klantenservice is zeer belangrijk voor het vertrouwen van de consument. Want een slechte klantenservice zorgt ervoor dat u negatieve reviews kan ontvangen en die kunnen zeer schadelijk zijn voor een kleine webshop.

Logistiek uitbesteden

Naast de bovenstaande punten zijn er nog tal van zaken waar u dagelijks rekening mee dient te houden als u uw logistiek zelf gaat regelen. Daarnaast zijn de kosten om een eigen webshop te beginnen een stuk hoger als u het gehele logistieke proces zelf wil gaan doen. En waarom bent u ondernemer geworden? Om de gehele dag pakketten in te pakken en andere logistieke werkzaamheden te doen? Of om concurrenten te slim af te zijn en in te spelen op kansen in de markt?

Daarom is het een verstandige keuze om uw logistiek uit te besteden in plaats van alle logistieke werkzaamheden zelf te regelen. Heeft u bijvoorbeeld een eigen bedrijf in de regio van Eindhoven of Tilburg? Neem dan contact op met Surlogic en vraag naar de voorwaarden.

Uw voorraad door specialisten laten beheren?

Neem contact op met Surlogic!

Contact

Waarmee kunnen wij u helpen?

Misschien wilt u niet direct een offerte aanvragen maar eerst nader kennis maken met Surlogic of met de mogelijkheden van e-fulfilment. We komen graag naar u toe om uw specifieke vragen te beantwoorden en u te adviseren hoe u e-fulfilment het beste kunt inzetten. U bent uiteraard ook altijd welkom bij ons op locatie.

Maak een afspraak