7 januari 2019

Opkomst van gerecyclede verpakkingen

Gerecyclede Verpakkingen

In dit artikel gaan gaan wij kijken naar hoe consumenten denken over gerecyclede verpakkingen, wat de voordelen ervan zijn, wat wij als Surlogic hier aan doen en hoe wij uw webshop kunnen helpen. Wilt u graag meer weten over duurzame logistiek? Klik dan op de link naar ons vorige artikel waarin wij u vertellen over de toekomst van duurzame logistiek en hoe Surlogic hierop inspeelt.

Consumenten zoeken naar duurzaam

Sinds 2013 zien we dat duurzaamheid steeds belangrijker wordt voor consumenten. Uit het Dossier Duurzaam bleek dat in 2013 maar 30% van de consumenten duurzaamheid belangrijk vond, dit was in 2016 al gestegen naar 71%. Bedrijven waren echter op het begin terughoudend omdat er gedacht werd dat het overschakelen naar duurzame verpakkingen ging zorgen voor extra kosten. Maar in de laatste jaren zien we dat bedrijven toch kiezen voor gerecyclede verpakkingen. Er zijn zelfs bedrijven die ervoor kiezen om gebruik te maken van duurzame verpakkingen zoals bamboe, echter is dit voor de kleinere bedrijven bijna niet mogelijk.

Niet alleen goed voor het milieu

Er zijn meer voordelen aan gerecyclede verpakkingen dan dat het goed is voor het milieu. Het is ook goed voor de omzet van webshops. Benieuwd hoe? Lees dan snel verder. Uit de data van GlobalData blijkt dat er consumenten zijn die hun aankoopbeslissing laten afhangen op de verpakking. Die consumenten geven aan te kiezen voor een duurder alternatief wanneer hier wel gebruikt wordt gemaakt van een duurzame verpakking. Zoals u ziet zet de consument de webshops onder druk om te kiezen voor gerecyclede verpakkingen. Het is dan ook niet vreemd 75% van de consumenten wereldwijd vindt dat een duurzame levensstijl helpt bij een gevoel van welzijn.

Surlogic helpt uw webshop

Wij als Surlogic zijn hiervan op de hoogte en kunnen uw webshop hierbij helpen. Zo maken wij alleen nog maar gebruik van gerecycled verpakkingsmateriaal en kiezen wij ervoor om geen gebruik te maken van plastic om pakketjes te vullen, maar gebruiken wij hiervoor gerecycled papier. Hierdoor maken wij het mogelijk voor elk bedrijf om over te stappen naar duurzame verpakkingen en mee te werken aan een duurzame toekomst. U kunt hiervan mee profiteren door uw logistiek uit te besteden aan Surlogic, hierdoor komt uw voorraad in ons warehouse te liggen, picken wij uw orders en zorgen wij voor een snelle levering (voor 23:00 uur besteld, is morgen in huis). Wij doen dit allemaal op een zo duurzaam mogelijke manier. Heeft u meer vragen over hoe Surlogic u kan helpen, neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Wilt u meer tijd voor ondernemen? Besteed uw fulfilment uit!

Neem contact op met Surlogic!

Contact

Waarmee kunnen wij u helpen?

Misschien wilt u niet direct een offerte aanvragen maar eerst nader kennis maken met Surlogic of met de mogelijkheden van e-fulfilment. We komen graag naar u toe om uw specifieke vragen te beantwoorden en u te adviseren hoe u e-fulfilment het beste kunt inzetten. U bent uiteraard ook altijd welkom bij ons op locatie.

Maak een afspraak