17 december 2018

Duurzame logistiek

Zonnepanelen En Duurzame Logistiek

In de laatste jaren zijn mensen steeds meer bezig geweest met duurzaamheid. Consumenten laten zonnepanelen op hun dak plaatsen en er rijden meer elektrische auto’s rond dan ooit. Niet alleen bij particulieren, maar ook bij bedrijven begint duurzaamheid top of mind te worden. Voor bedrijven wordt het namelijk steeds belangrijk dat hun logistiek duurzaam gebeurd en wij van Surlogic zetten ons daar graag voor in.

Het gebruik van groene energie

Waarbij groene panden eerst alleen werden gebruikt door particulieren, beginnen ook steeds meer bedrijven er gebruik van te maken. Bedrijven zorgen er vaak voor dat hun pand compleet gasloos is en dat ze elektriciteit winnen door middel van zonnepanelen op het dak. Maar ook duurzame logistiek door het inzetten van elektrische auto’s en vrachtwagens is populairder dan ooit. Dit is vooral zichtbaar bij webshops die veel in steden leveren. PostNL heeft er bijvoorbeeld voor gekozen om in het centrum van Amsterdam alleen nog maar te werken met elektrische bestelbussen.

duurzame-logistiek.jpg#asset:354

Duurzame logistiek in de toekomst

Steeds meer bedrijven maken gebruik van duurzame logistiek en sommige denken dat het zelfs een vast onderdeel van ieder bedrijf gaat zijn. Maar daarvoor is er nog een lange weg te gaan om tot volledig duurzame logistiek te komen. Het grootste struikelblok is de urgentie van de consument om pakketjes zo snel mogelijk in huis te hebben, zo geeft 64% van de consumenten op dit moment zelfs aan dat de snelheid belangrijker is dan de duurzaamheid van de bezorging. Echter denkt 50% van de consumenten wel dat de logistiek over 5 jaar al bijna volledig duurzaam is (onderzoek Elbuco).

Duurzame verpakking zijn de toekomst

Ondanks dat consumenten een snelle levering als belangrijk ervaren, hebben ze ook het item duurzaamheid in gedachten. Uit een onderzoek van Multi Channel Merchant bleek dat meer dan de helft van de consumenten zich bekommert om duurzame verpakkingen. De consument is op zoek naar verpakkingen die niet onnodig groot zijn en die gemaakt zijn van duurzame stoffen. Dell, het Amerikaans computerbedrijf, is bijvoorbeeld gaan experimenteren met verpakkingen gemaakt van bamboe.

Surlogic zet zich in voor duurzame logistiek

Als Surlogic zetten wij ons in voor duurzame logistiek. Ons pand heeft namelijk energielabel A en ons gehele wagenpark EURO 6 norm motoren maakt gebruik van de laatste en zuinigste technieken. Daarnaast kiezen wij er ook voor om gebruik te maken duurzame verpakkingen. Dit betekent dat al ons verpakkingsmateriaal gemaakt is van oud verpakkingsmateriaal en dat wij onze pakketjes niet vullen met plastic, maar met gerecycled papier. Wij geloven namelijk erin dat de kleinste aanpassingen al een groot effect hebben op de duurzame logistiek. U kunt samen met Surlogic een grote stap zetten in de richting van duurzame logistiek, maar er is nog een lange weg te gaan. Toch zien zowel consumenten en bedrijven een duurzame logistieke toekomst voor zich.

Wilt u werken aan een duurzame toekomst en een verbeterde logistiek? Dan kunt u uw logistiek uitbesteden aan Surlogic. Wij nemen uw voorraad over, picken de orders en zorgen voor een snelle levering (voor 23:00 uur besteld, is morgen in huis) en dit op een zo duurzaam mogelijke manier. Wij nemen tijdrovende werkzaamheden uit uw handen zodat u zich kunt focussen op het uitbreiden van uw business. Heeft u meer vragen over hoe Surlogic u kan helpen, neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Wekelijks uw rendement verhogen met slimme logistieke oplossingen?

Neem contact op met Surlogic!

Contact

Waarmee kunnen wij u helpen?

Misschien wilt u niet direct een offerte aanvragen maar eerst nader kennis maken met Surlogic of met de mogelijkheden van e-fulfilment. We komen graag naar u toe om uw specifieke vragen te beantwoorden en u te adviseren hoe u e-fulfilment het beste kunt inzetten. U bent uiteraard ook altijd welkom bij ons op locatie.

Maak een afspraak