6 december 2018

Gebruik maken van marktplaatsen

Gebruik Marktplaatsen

Marktplaatsen zijn inmiddels niet meer weg te denken uit de e-commerce wereld. In de laatste jaren is de populariteit enorm gestegen, zowel vanuit de consument als webshops. Volgens expertgroep Marketplaces gaat 55% van alle e-commerce omzet inmiddels al via een marktplaats. Het is dan ook geen verrassing dat 77% van de Nederlandse online kopers wel eens iets heeft gekocht bij een marktplaats. Maar hoe komt het dat marktplaatsen zo populair zijn? Lees hier de voor- en nadelen van marktplaatsen en hoe uw webshop het beste gebruik kan maken van verschillende marktplaatsen.

De voordelen van marktplaatsen

Laten we beginnen met de voordelen van marktplaatsen. Een van de grootste voordelen van marktplaatsen, en ook de voornaamste reden waarom webshops hierop te vinden zijn, is een aannemelijke kans op omzetstijging. Dit komt omdat marktplaatsen vaak een groter bereik hebben en dat consumenten, die anders niet op uw site terecht komen, uw producten wellicht aanschaffen. Levert de marktplaats geen extra omzet op, dan zullen consumenten uw merk toch tegen komen, wat positief is voor uw branding natuurlijk. Een laatste voordeel is dat wanneer uw producten op een marktplaats staan u als het ware kan meeliften met de innovaties op dit platform. Wanneer u deze innovaties goed in de gaten houdt kunt u hier met uw eigen webshop ook van profiteren.

voordelen-marktplaatsen.jpg#asset:335


De nadelen van marktplaatsen

Naast voordelen brengen marktplaatsen ook nadelen met zich mee. Een nadeel is dat wanneer u gebruik gaat maken van marktplaatsen, u minder snel (langdurige) klantrelaties opbouwt. Dit komt omdat de kans groter is dat de consument terug gaat naar de marktplaats en hierbij niet direct weer voor uw product kiest. Een ander nadeel is dat veel marktplaatsen met relatief hoge commissies werken. Hierdoor levert de productverkoop wellicht niet de gewenste omzet op. Waar u ook rekening mee moet houden wanneer u ervoor kiest om gebruik te maken van een marktplaats is dat u op hetzelfde platform komt als uw concurrenten. Dit hoeft niet direct een nadeel te zijn, maar dit is wel een punt waar u als webshop rekening mee moet houden.

Voordat u de keuze gaat maken of u wel of geen gebruik gaat maken van marktplaatsen, moet u zich afvragen of uw organisatie hier klaar voor is en of de voordelen opwegen tegen de nadelen.

Hoe maak ik nu het beste gebruik van marktplaatsen?

Gaat u toch kiezen om gebruik te maken van marktplaatsen of heeft u de keuze al gemaakt, dan is het slim om onderscheidend te zijn en alert te blijven op de ontwikkelingen van de marktplaats. Zo kunt u zo optimaal mogelijk gebruik maken van deze kanalen. Het is daarnaast aan te raden om uw ranking in search te blijven verbeteren. U heeft hiermee een streepje voor op uw concurrenten. Zorg ervoor dat te allen tijde de voordelen groter zijn dan de nadelen.

U heeft ervoor gekozen om marktplaatsen in te gaan zetten en u ziet de bestellingen flink toe nemen. Hoe managed u dit? Om dit zo efficient en gestructureerd mogelijk te verwerken moet u veel tijd en geld investeren. Tijd die u liever gebruikt voor sales en marketing. Gelukkig voor u kan Surlogic helpen! Uw voorraad wordt veilig in ons magazijn opgeslagen en wij nemen zowel de verzending als de eventuele retourverwerking van u over.

Wilt u in contact komen met het logistieke bedrijf van Eindhoven? en wilt u meer weten over Surlogic of hoe wij u kunnen helpen? Neem dan gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Wilt u meer tijd voor ondernemen? Besteed uw fulfilment uit!

Neem contact op met Surlogic!

Contact

Waarmee kunnen wij u helpen?

Misschien wilt u niet direct een offerte aanvragen maar eerst nader kennis maken met Surlogic of met de mogelijkheden van e-fulfilment. We komen graag naar u toe om uw specifieke vragen te beantwoorden en u te adviseren hoe u e-fulfilment het beste kunt inzetten. U bent uiteraard ook altijd welkom bij ons op locatie.

Maak een afspraak