21 november 2018

Een eigen webshop starten

Webwinkel Beginnen

Een eigen webshop starten en online succes hebben is een droom voor veel ondernemers. Zowel voor ondernemers die al een fysieke winkel hebben als voor ondernemers die alleen via de digitale snelweg willen verkopen. Maar wat komt er allemaal bij kijken als u een eigen webshop wil starten? Daar geven wij u graag meer informatie over.

De voordelen van een eigen webshop

Voordat we u uitleg geven waar u rekening mee dient te houden willen we u eerst op de hoogte stellen van de voordelen van een eigen webshop hebben.

  • Online verkopen heeft de toekomst
  • U heeft geen technische kennis nodig
  • U kunt bepaalde zaken eenvoudig uitbesteden
  • U heeft uw online succes grotendeels in eigen hand

Een belangrijk punt is natuurlijk de groei van het aantal online verkopen dat nog steeds jaarlijks stijgt. Steeds vaker kiezen consumenten het wereldwijde web om research te doen en bestellingen te plaatsen. Dit is natuurlijk een grote kans voor iedere ondernemer om online succesvol te zijn.

een-webwinkel-starten.jpg#asset:324

Hoe begin ik een webshop?

In principe is het voor iedereen toegankelijk om een webshop te starten, echter zijn er natuurlijk bepaalde branches waar het niet zomaar mogelijk is. Denk hierbij aan de vleesindustrie of wapenhandel. Hiervoor heeft u een juridische vergunning nodig. Maar voor het overgrote deel is een vergunning o.i.d. niet nodig. Voordat u begint met uw business is het wel verstandig om ingeschreven te staan bij de KvK. Vervolgens kunt u aan de slag gaan met het daadwerkelijk opstarten van de webshop. Een webwinkel beginnen lijkt een erg gecompliceerd verhaal, maar dat valt in de praktijk erg mee. Wat u hiervoor nodig heeft zijn een aantal zaken zoals:

  • Domeinnaam (advies is zo kort mogelijk houden);
  • Webhosting;
  • Software;
  • Een aanbod producten.

Voor het regelen van de technische zaken zoals het vastleggen van de domeinnaam, webhostig en sofware zijn veel aanbieders waar u mee in zee kunt gaan. Met deze basis kunt u al uit de voeten, maar natuurlijk zijn er nog voldoende randzaken waar u rekening mee dient te houden. Denk hierbij aan geïntegreerde betalingssystemen, de AVG en uw logistiek. Vooral dat laatste punt is voor veel ondernemers een issue. Gelukkig kan Surlogic u hierin ondersteunen. Wilt u weten hoe? Bekijk dan onze fulfilment diensten en laat u verrassen door de (schaal)voordelen die u heeft als u gebruik maakt van onze services.

Uw pakketdienst uitbesteden aan professionals?

Neem contact op met Surlogic!

Contact

Waarmee kunnen wij u helpen?

Misschien wilt u niet direct een offerte aanvragen maar eerst nader kennis maken met Surlogic of met de mogelijkheden van e-fulfilment. We komen graag naar u toe om uw specifieke vragen te beantwoorden en u te adviseren hoe u e-fulfilment het beste kunt inzetten. U bent uiteraard ook altijd welkom bij ons op locatie.

Maak een afspraak