13 december 2018

Beste e-commerce landschap ter wereld

Beste Ecommerce Landschap

Nederland is dit jaar door de jaarlijkse B2C E-Commerce Index van VN-conferentie UNCTAD op nummer één van 151 gezet. Dit betekent dat Nederland het beste e-commerce landschap ter wereld heeft volgens het UNCTAD. Bent u benieuwd wat dit precies inhoudt en hoe uw webshop hier van kan profiteren? Lees dan snel verder.

De B2C E-commerce Index

De UNCTAD heeft het jaarlijkse B2C E-Commerce Index geïntroduceerd in 2015 en bekijkt aan de hand van meerdere criteria elk jaar naar welk land het beste e-commerce landschap heeft. De verschillende aspecten die per land worden onderzocht zijn de verschillende bezorgopties, de veiligheid van de internet servers, de verschillende betaaldiensten en de e-commerce dichtheid. Nederland scoort op alle vier de aspecten een erg hoog, vooral op het gebied van veilige internet servers. Daarnaast is de e-commerce dichtheid vrij hoog, zo zijn er meer dan 82000 webshops in Nederland. Het is dan ook geen verrassing dat 76 procent van de bevolking van 15 jaar en ouder wel eens een aankoop doet via het internet. Een ander punt waar Nederland zeer goed op scoort zijn de verschillende geaccepteerde betaaldiensten, het gaat hier dan voornamelijk om de betaaldienst iDeal. Deze wordt als zeer veilig ervaren en wordt door bijna alle banken geaccepteerd.

e-commerce-landschap.jpg#asset:348


Een grote markt voor webshops

Zoals de B2C E-Commerce Index dus aangeeft heeft Nederland het beste e-commerce landschap ter wereld. Dit betekent dat er een zeer grote markt is voor verschillende webshops. Dit houdt echter ook in dat de Nederlandse bevolking aan bepaalde aspecten gewend zijn geraakt. Dus wilt u met uw webshop ook profiteren van ons e-commerce landschap dan kunt u niet om bepaalde zaken (snelle levertijd van het juiste pakketje) heen. Volgens het rapport was er echter één aspect waar Nederland nog steeds in kon groeien en dit was op het gebied van bezorging. Maar gelukkig voor u kan Surlogic u hierbij helpen.

Surlogic kan u helpen

U wilt natuurlijk zo optimaal mogelijk profiteren van de kansen binnen het e-commerce landschap van Nederland en Surlogic kan u hierbij helpen. Waar UNCTAD aangeeft waar de kansen liggen, daar zijn wij als Surlogic in gespecialiseerd. U kunt uw logistiek uitbesteden aan ons en wij zorgen voor een snelle levering (voor 23:00 uur besteld, is morgen in huis). Dit doen wij door uw voorraad in ons warehouse te stallen, de orders te picken en zelfs eventuele retourverwerkingen over te nemen. Door uw logistiek uit te besteden aan Surlogic, houdt u meer tijd over voor marketing en sales en kunt u optimaal profiteren van het beste e-commerce landschap ter wereld. Wilt u in contact komen met een logistiek bedrijf uit Eindhoven? Of heeft u meer vragen over hoe Surlogic u kan helpen, neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Wilt u uw logistiek uitbesteden?

Neem contact op met Surlogic!

Contact

Waarmee kunnen wij u helpen?

Misschien wilt u niet direct een offerte aanvragen maar eerst nader kennis maken met Surlogic of met de mogelijkheden van e-fulfilment. We komen graag naar u toe om uw specifieke vragen te beantwoorden en u te adviseren hoe u e-fulfilment het beste kunt inzetten. U bent uiteraard ook altijd welkom bij ons op locatie.

Maak een afspraak