5 februari 2019

Webwinkel zonder voorraad beginnen

Webwinkel Zonder Voorraad Beginnen

Een webwinkel beginnen, een hele onderneming op het eerste gezicht waar dan ook zeker veel bij komt kijken. Het begint vaak bij het bedenken van een goede bedrijfsnaam en de daarbij horende producten. Het geeft dan ook energie als de naam eenmaal ingeschreven staat en de eerste producten bedacht zijn die verkocht gaan worden.

Vervolgens stapelt het takenlijstje zich snel op zoals het maken van een website, de marketing, logistieke zaken, administratie en klantenservice. Een grote taak voor een beginnend webwinkel ondernemer. Het is dan ook niet gek dat 85% van de webshops nooit echt van de grond komt. Het verdelen van de taken is dan ook raadzaam voor ondernemers die ook nog andere dagtaken op hun lijstje hebben staan. Dit kan zowel een partner zijn of een externe organisatie die u bijvoorbeeld helpt door het uitbesteden van de logistiek. Het biedt de optie voor ondernemers en bedrijven om de focus te leggen op andere taken die net zo belangrijk zijn voor uw webwinkel. Dit is dan ook de reden waarom veel bedrijven en startende ondernemers taken uitbesteden. Een grote kans dus, een webwinkel beginnen zonder voorraad.

Succes met maar de helft van de taken

Een groot deel van een webshop is de logistiek. De inkoop, verkoop en opslag van producten kan zeker in het begin een lastige kwestie zijn. Zo vinden veel startende webshop ondernemers zich in een positie waar ze een aantal keer per dag naar het postkantoor moeten om pakketjes te verzenden.

Het is daarnaast ook lastig in te schatten voor welk budget de voorraad ingekocht moet worden. Hoeveel denk ik nu te gaan verkopen van product X de komende tijd? Te veel inkoop en u blijft met producten zitten, terwijl te weinig weer ‘not done’ is, omdat dat kan leiden tot vertraging of zelfs annulering van bestellingen. Daarnaast schaad dat het vertrouwen van de klant en loopt u ook winst mis. En dat heeft u bij het opstarten van een webwinkel nou net nodig.

Een oplossing hiervoor is het beginnen van een webshop zonder voorraad of opslagplaats. Dit kan door gebruik te maken van dropshipping of E-fulfilment services door externe bedrijven. Samenwerken met een bedrijf biedt de mogelijkheid dat ze taken uit handen nemen. Hierbij kunnen ze snelle levering, retourneringen en zelfs de klantenservice garanderen. Een hele kopzorg minder dus! Waar dropshipping een lage investeringsdrempel heeft kan e-fulfilment juist betere marges en meer controle over de goederen bieden. Voor een uitgebreide vergelijking tussen de opties bekijk dan ook E-fulfilment versus dropshipping.

Conclusie webshop beginnen zonder voorraad

Het uitbesteden van taken is zeker geen verkeerde optie. Het kan juist voor een gezonde win-win situatie zorgen die uw webshop kan laten groeien. Het biedt ook de kans om zelf meer tijd te stoppen in de taken waar uw bedrijf zich in onderscheidt. Een webshop kost op zichzelf al veel energie en geld. Het is dus van belang dat u bij het begin al strategische keuzes aangezien u anders weinig garantie heeft op succes. Uitbesteden geeft de ondernemer weer de kans een betere focus te leggen op andere zaken. Denk bijvoorbeeld aan het creëren van een betrouwbare webwinkel uitstraling met een marketingcampagne waardoor u website beter gevonden wordt. Het wegnemen van de zorgen van de logistiek geeft u daardoor meer tijd en minder zorgen voor de rest van de taken!

Surlogic biedt ook de mogelijkheid aan ondernemers om een webwinkel te beginnen zonder daadwerkelijk een voorraad te hebben. Voor meer informatie bekijk dan ook vooral de voordelen van het uitbesteden van de logistiek. Daarnaast bieden wij u een flexibele groei. U betaalt alleen wat u daadwerkelijk afneemt, hierdoor kunt u zorgeloos van start. Neem vrijblijvend contact met ons op en dan gaan wij graag met u in gesprek.

Wilt u meer tijd voor ondernemen? Besteed uw fulfilment uit!

Neem contact op met Surlogic!

Contact

Waarmee kunnen wij u helpen?

Misschien wilt u niet direct een offerte aanvragen maar eerst nader kennis maken met Surlogic of met de mogelijkheden van e-fulfilment. We komen graag naar u toe om uw specifieke vragen te beantwoorden en u te adviseren hoe u e-fulfilment het beste kunt inzetten. U bent uiteraard ook altijd welkom bij ons op locatie.

Maak een afspraak