23 oktober 2019

Voorraadbeheer software

De Optimale Voorraad

Voor veel ondernemers is voorraadbeheer een lastig item. Dit komt omdat ze erg afhankelijk zijn van vraag een aanbod van hun producten. Ze dienen constant op de hoogte te zijn van de populariteit van hun producten in de markt. Want wat is er voor een verkoper erger dan ‘’ nee ‘’ te moeten zeggen tegen hun klanten?! Een consument teleurstellen betekent vaak dat u die consument voor altijd kwijt bent. Echter een voorraad overschot kost u weer bakken met geld (opslag, renteverlies, verzekering).

Wanneer uw voorraadbeheer heel minimaal is, dient u vaak bij te bestellen wat ook telkens weer geld kost. Vooral als u seizoensgebonden producten verkoopt is het inschatten van de optimale voorraad zeer lastig. Denk ook na over de grootte van het magazijn of het aantal medewerkers dat u in dienst moet nemen om alle orders te verwerken.

Voorraadbeheer uitbesteden

Om het aantal kostenposten van uw voorraadbeheer te reduceren is het rendabel voor u om dit uit te besteden. Door uw producten bij ons op te slaan hoeft u geen duur magazijn te huren, of personeel in dienst te nemen. U betaalt alleen voor de ruimte die u afneemt bij Surlogic. Zo maken wij van voorraadbeheer geen dure kostenpost (voor het berekenen van de ideale voorraad wordt vaak de formule van Camp gebruikt), maar een slimme investering.

Flexibele-bezorgtijden.jpg?mtime=20190802160849#asset:503

De optimale voorraad van Surlogic

Samen met u maken we (op basis van verkooprapporten uit het verleden) een prognose voor de komende periode. Op basis van deze cijfers stellen we de voorraad per product in. Via ons voorraadbeheer systeem kunt u systeem inkoopvoorstellen genereren. Dit systeem houdt rekening met allerlei factoren zoals de huidige voorraad, producten die besteld zijn door de consument en inkoopbestellingen die bij de leverancier zijn gedaan. Zo heeft u altijd de ideale voorraad. Daarnaast kunnen we ook op bepaalde producten een voorraadwaarschuwing plaatsen. Heeft u dus bepaalde '' hardlopers '', waarvan u altijd een minimale voorraad wilt hebben, dan krijgt u een waarschuwing dat de productvoorraad onder een bepaald niveau is.

Bij Surlogic wordt uw voorraadbeheer software systeem 24/7 gemonitord door ons moderne warehouse management system en heeft hier u te allen tijde inzicht in. Wilt u meer informatie over voorraadbeheer? Neem contact met ons op via 040 - 3043030 of info@surlogic.nl.

Uw voorraad door specialisten laten beheren?

Neem contact op met Surlogic!

Contact

Waarmee kunnen wij u helpen?

Misschien wilt u niet direct een offerte aanvragen maar eerst nader kennis maken met Surlogic of met de mogelijkheden van e-fulfilment. We komen graag naar u toe om uw specifieke vragen te beantwoorden en u te adviseren hoe u e-fulfilment het beste kunt inzetten. U bent uiteraard ook altijd welkom bij ons op locatie.

Maak een afspraak