2 april 2019

Het belang van vandaag besteld, morgen in huis

Vandaag Besteld Morgen In Huis

Hoe belangrijk is het voor de consument ze al hun bestelde producten de volgende dag al in huis hebben? Heel belangrijk is het korte antwoord hierop. De consument is gewend geraakt aan de hoge kwaliteit van webshops en gaan steeds meer eisen. Grote webshops spelen daarop in en bieden extra services aan zoals voor 12 uur besteld, de volgende dag in huis, gratis terugsturen, oude apparaten meenemen, gratis levering en een goede klantenservice. Hoe gaat u met uw webshop hiertegen concurreren?

"Behoefte Nederlandse consument over de jaren heen aan 'vandaag besteld morgen in huis'"

Trend vandaag besteld morgen in huis

De consument verwacht een snelle levering

In een onderzoek, wat het CBS in 2017 uitvoerde, was het grootste probleem wat de consument ervaarde met online winkelen als hun pakketten niet op tijd werden geleverd. Met 24% van de stemmen was het de overduidelijk de grootste ergernis. Dus naast dat consumenten verwachten dat ze het pakketje de volgende dag in huis hebben, ervaren ze ook problemen met webshops die deze afspraak niet nakomen.

Voor een kleinere webshop, die misschien weinig naamsbekendheid heeft, is het belangrijk dat iedere klant een prettige ervaring heeft. Dit vergroot de kans dat ze terugkomen voor een herhaalaankoop en een positief verhaal vertellen over de ervaring met uw webshop. Kleine webshops kunnen niet klanten mislopen en negatieve reviews ontvangen. Heeft u een relatief kleinere webshop of bent pas net begonnen? Het is dan cruciaal om ervoor te zorgen dat de binnengekomen bestellingen de volgende dag bij uw klanten thuis worden bezorgd.

Snelle levering pakket

Het vertrouwen van de consument in webshops

Ondanks dat Nederland massaal hun aankopen online doet, maar liefst 78% van Nederland, is het imago van online aankopen nog altijd niet optimaal. Nog steeds blijven er negatieve verhalen opduiken van webshops die mensen oplichten voor honderden euro’s. Daarom blijft de consument huiverig bij het bezoeken van een webshop die ze niet kennen. Ondanks dat maandelijks honderdduizenden pakketten probleemloos worden afgeleverd, let de consument altijd extra op bij hun online aankopen. Het blijft toch over een hoop geld gaan die overgemaakt wordt naar een onbekende partij. Het is belangrijk dat uw webshop consumenten niet de kans geeft om negatieve verhalen te verdelen over hun online ervaringen.

Snelle levering

Heel Nederland koopt online

Waar in de begin jaren van het internet vooral nog de jeugd hun aankopen online deed, is er een duidelijke verschuiving te zien in dat geheel Nederland nu online bestelt. Dus wat voor doelgroep uw webshop ook heeft, op het internet zijn ze te bereiken. Doordat de consument verwend is geraakt door de grotere webshops die mooie extra’s aanbieden, kunt u niet achterblijven. Een service zoals vandaag besteld, morgen in huis mag bijvoorbeeld niet meer ontbreken. Klanten willen meteen gebruik gaan maken van bestelde pakketjes. En kan uw webshop dat niet aanbieden, dan gaan ze gewoon door naar uw concurrent.

Surlogic helpt u

Wij snappen dat het soms moeilijk wordt om zowel een succesvolle webshop te leiden als klanten tevreden te houden. Daarom helpt Surlogic al tal van klanten met hun logistiek. Door bij ons uw logistiek uit te besteden, kunnen wij alvast het gehele proces van pakketten inpakken en versturen uit handen nemen. Dat scheelt u een hoop zorgen en kan u zich focussen op het uitbreiden van uw business. Bij ons heeft u de mogelijkheid dat consumenten tot 23:00 kunnen bestellen en dat ze hun pakket de volgende dag in huis hebben. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met de specialisten van Surlogic.

Wilt u uw logistiek uitbesteden?

Neem contact op met Surlogic!

Contact

Waarmee kunnen wij u helpen?

Misschien wilt u niet direct een offerte aanvragen maar eerst nader kennis maken met Surlogic of met de mogelijkheden van e-fulfilment. We komen graag naar u toe om uw specifieke vragen te beantwoorden en u te adviseren hoe u e-fulfilment het beste kunt inzetten. U bent uiteraard ook altijd welkom bij ons op locatie.

Maak een afspraak