18 juni 2019

Fulfilment kleine webshop uitbesteden

Fulfilment Kleine Webshop

Is het een verstandige keuze om fulfilment uit te besteden als u een kleine webshop heeft? Het grote probleem van kleine webshops is dat ze vaak hoge vaste kosten hebben als ze niet hun logistiek uitbesteden. Deze kosten zijn lastig om rond te krijgen voordat ze kunnen beginnen. Door uw logistiek meteen uit te besteden kunt u ook direct aan de slag met uw webshop.

De kosten van een kleine webshop

Op het moment dat u als kleine webshop zelf uw voorraad gaat beheren komen daar al een hoop kosten bij kijken voordat er een pakket verzonden is. Ten eerste moet u een ruimte huren waarin de pakketten geplaatst kunnen worden. Bijkomende maandelijkse kosten zoals huur en onderhoud beginnen dan ook meteen te lopen.

Verder moet u ook genoeg verpakkingsmateriaal en opvulmateriaal bestellen. Misschien heeft u verschillende groottes producten en dat betekent dat u ook meerdere maten moet bestellen. Aangezien u een kleine en beginnende webshop bent, zijn dit vaak kleine oplages waardoor de kosten per verpakking aanzienlijk hoger liggen.

Een andere kostenlast komt kijken op het moment dat er een bestelling binnenkomt. U moet dan zelf of een medewerker het pakket laten inpakken, voorraad bijwerken en versturen. Op het moment dat u een kleine webshop bent, kan het voorkomen dat het slechts om enkele orders per dag gaat. En aangezien er elke dag orders kunnen binnenkomen, moet u dit proces iedere dag herhalen.

Tot slot bieden fulfilment bedrijven zoals Surlogic extra services aan die u zelf misschien niet kunt bieden. Wat dacht u bijvoorbeeld van voor 22:00 besteld, is morgen in huis? Als u ook deze service wil aanbieden moet u zeer vroeg uw pakketten al afleveren bij uw pakketbezorger. Want de consument is inmiddels gewend geraakt aan luxe services zoals gratis verzendingen en snelle levertijden. En als ze deze service niet bij u kunnen krijgen, dan gaan ze wel naar een concurrent toe.

Klein-webshop-fulfilment.jpg?mtime=20190619143700#asset:457


De voordelen van fulfilment uitbesteden

U zag een kans in de markt en bent daarom begonnen met uw eigen webshop. U heeft informatie ingewonnen, onderzoek gedaan, een strategie bepaalt en gaat aan de slag. Op het moment dat uw kleine webshop succesvol begint te worden bent u meerdere uren per dag kwijt met uw logistieke werkzaamheden. Maar bent u om die reden ondernemer geworden? Als u uw logistiek uitbesteedt, houdt u veel meer tijd over voor uw eigen onderneming.

De keuze voor online kopen is gigantisch tegenwoordig. Voor bijna alle markten inclusief niches zijn er meerdere aanbieders. De consument kijkt goed naar de voordelen van iedere webshop en bestelt alleen bij de beste keuze. Dus goede services zoals producten kunnen retourneren en voor 22:00 bestellen, is de volgende dag in huis zijn graag geziene voordelen bij consumenten. Voor een kleine webshop is het vaak lastig om extra services aan te bieden. Echter is dit bij Surlogic een standaard service.

Wat doet u met uw webshop als op vakantie gaat? Gaat uw webshop een week dicht, of laat u een medewerker alles doen? Tijdens uw vakantie blijven er dan toch een hoop onzekerheden. Door de logistiek van uw kleine webshop uit te besteden aan Surlogic kunt u ongestoord op vakantie of een paar dagen weg.

Kortom, er zijn vele redenen waarom het verstandig is om de fulfilment van uw kleine webshop uit te besteden aan Surlogic. Op het moment dat u vragen heeft over ons proces of andere zaken dan bent u van harte welkom om contact op te nemen. Onze medewerkers leggen graag aan u uit wat wij voor u kunnen betekenen.

Wilt u ook gebruik maken van onze Value Added Services?

Neem contact op met Surlogic!

Contact

Waarmee kunnen wij u helpen?

Misschien wilt u niet direct een offerte aanvragen maar eerst nader kennis maken met Surlogic of met de mogelijkheden van e-fulfilment. We komen graag naar u toe om uw specifieke vragen te beantwoorden en u te adviseren hoe u e-fulfilment het beste kunt inzetten. U bent uiteraard ook altijd welkom bij ons op locatie.

Maak een afspraak